rover

Monikulttuurisuus kyllä - vedätys ei

Suomen laissa on Somalin mentävä aukko. "Perheiden yhdistäminen". -  Ankkurilapsi kasvaa aikuiseksi ja haluaa ikääntyneet vanhempansa Suomeen, vanhemmat toteavat "kyllä täällä kelpaa elää" ja tahtovat muut lapsensa perheineen luokseen. Perheillä on appivanhemmat ja etc..

Somaliyhteisön pitäsi vaalia mainettaan ja tuomita tällaisen keplottelun ja ennenkaikkea lainlaatijoiden korjata hyvää tarkoittaneen asetuksensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Lauri Wirén
Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miten tämä liittyy somaleihin? Perheenyhdistämiskäytäntö on sama kaikille maahanmuuttajille. Ainoastaan ydinperheen jäsenet voivat saada oleskeluluvan perheenyhdistämisen perusteella. Näin ollen aikuiset lapset eivät voi saada vanhempiaan tänne, appivanhemmat eivät saa oleskelulupaa jne. Alaikäiset saavat aniharvoin vanhempiaan tänne. Viime vuonna myönnettiin 10 oleskelulupaa alaikäisten vanhemmille.

Sami Tastula

Kyseisen kansakunnan kohdalla monesti kummastellut pakolais statuksen perusteita.
Näin maalaisjärjellä ajatellen...
Pakolainen = maasta jossa sota tai vastaava ihmisiä vaarantava valtiollinen tilanne, vainoaminen uskontoon, heimotaustaan, poliittiseen taustaan tai mielipiteisiin perustuen (mielipidevangit ym.)

Tämän kansakunnan kohdalla jos asiat olisivat näistä jokin tai muita verrattavia perusteita, miksi nämä maasta pakolaisina muualle sijoittuneet ovat tehneet ja tekevät edelleenkin lomamatkoja alkuperäiseen kotimaahansa???

Ellei kyse ole sitten elintasopakolaisuudesta?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Hesari uutisoi, että parinsadan somalin perheen yhdistäminen tutkitaan uudestaan. He olivat saaneet kielteisen päätöksen, jotka nyt muutetaan myönteisiksi. On ihailtavaa miten somalit osaavat järjestää asiansa, heidän ei tämän jälkeen tarvitse murehtia perheen yhdistämisistään.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

40 ei ole sama kuin parisataa. Heidän hakemuksiaan tutkitaan uudestaan eikä ole vielä tehty myönteistä päätöstä.

http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1438825933529

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Katsotaanhan miten tässä tulee käymään, ja kuinka suuri se luku tulee olemaan.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

On ne pahoja ihmisiä kun haluavat perheensä kokoon. Suomalainen eläisi yksin, tekisi metsätöitä ja p-kantaisi kettinkiä.

Lauri Wirén

Voit olla ainan huoleti. Se porukka ei tule viemään yhdenkään metsätyötä tekevän työpaikkaa.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Oleellista on, että pakolaisuuden varjolla maahan muuttaa väkeä, jolla ei ole pakolais-statusta. Se on vedätystä, jolla pilataan hyvät aikomukset vainottujen pelastamiseksi. Kannatta touhuilun puolustajien huomioida mitä hallaa keplottelu tekee koko pakolaispolitiikalle.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei tänne saa oleskelulupaa jos ei ole siihen perusteita. Suuri osa pakolaisista tulevat suojeluperusteisen oleskeluluvan perusteella. Esimerkiksi sotaa pakenevia myönnetään suojeluperusteinen oleskelulupa. Suurin osa heistä olisivat oikeutettuja pakolaisstatukseen mutta EU:n politiikka nyt on mikä on.

Miten tämä liittyisi juuri somaleihin? Ihan samalla tavalla tilanne on muidenkin pakolaisten osalta?

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Kuten hylkäystilastot kertovat ovat vedätysyritykset Somalien harrasteena. Vetoan edelleen ettemme pilaa vainottujen asiaa heittäytymällä hyvää tarkoittaviksi idiooteiksi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei ne somalien hylkäysprosentit ole sen kummoisempia verrattuna muihin hakijoihin. Mutta kun nuivasiiven propagandatehdas nyt haluaa keskittyä somaleihin.

Sami Tastula

Käytin tapauksessa Somaliaa esimerkkinä ja sellaisena jota ei tarvitse kenenkään kyseenalaistaa.
En myöskään epäile saati suosi mitään muitakaan näillä statuksilla maahantulijoita kun kotimaassa olosuhteet sellaiset että voidaan kuitenkin lomamatkoja näihin kotimaihin tehdä.

Mitä tulee hylkäysprosentteihin huijaustapauksissa, niiden kohdalla mielestäni linjaus oltava ehdoton nolla.
Siis kun hylly... Silloin välitön poisto maasta. Mitään sormien läpi katsomista en salli.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#12/BR ".. nuivasiiven.."

Kohta voidaan keskittyä muihinkin kuin somaleihin. Välimereltä on pelkästään tänä vuonna rantautunut Eurooppaan 225000 siirtolaista tai pakolaista, joista 124000 Kreikkaan ja sen saarille. Tilanne on kaoottinen tulijoiden kannalta, kun siellä ruoka- ym. huolto on nollatasoa. Lähtijöistä kohta hukkuneet on vain murto-osa kuolleista, ellei mitään tehdä muuta kuin jaaritellaan.

Kreikka ehkä aikoo kostaa EU:n niuhottelun laina-asiassa nostamalla kädet pystyyn pakolaisasiassa.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Iinhoan syvästi nuivasiiven agitaatiota. Suomalainen on vielä kuitenkin rehellinen. Siksi huijausyritykset nostavat meidän demokratian ritareidenkin karvat pystyyn.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Paljonko on tarpeeksi? Ja vaikka 50 miljoonaa otettaisiin Eurooppaan, kohta on saman verran lisää...

Varsin mahdottomalta tuntuu.

Toimituksen poiminnat