rover

Homo mieite

Kipinä kirjoitukseen tuli, kun kerroin kansanedustaja Toimi Kankaanniemelle eläkeläisten arvokkaasta kohtelusta Espanjassa. Toimi pahoitti mielensä. Biologinen jäte=eläkeläiset, häiritsevät valtiomiehen uraa.

Joko kaikkivaltiaan toimesta, tai evoluution seurauksena ihmiskunnan aivoihin on istutettu eloonjäämiskoodi.  ”Hoida lapsiasi ja tunne vastuusi edeltävistä sukupolvista.

Nyt ollaan tilanteessa, että tämän maailman Kankaanniemet ja Tossavaiset eivät kanna vastuuta mistään. Kävin kotimatkalla Yhdistyksen ”Vailla Vakituista asuntoa” tiloissa. Pakolaistilanteessa Tossavaiset ovat yltyneet käyttämään hyväkseen myös mainittua yhdistystä.  Täydellinen moraalittomuus ja vähäosaisten pilkka on luettavissa Tossavaisen omasta kansanedustajataipaleesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Reijo Jokela

Mieleen juolahti sellainen kysymys tuosta eläkeläsiä arvokkaasti kohtelevasta Espanjasta, että miksi se ei kohtele nuorisoaan yhtä arvokkaasti? Nuorisotyöttömyys/syrjäytyminen lehtitietojen mukaan on aika suurta. Olisiko niin, että Espanja takaa rahaa tuoville ulkomaalaisille eläkeläisille kevyen verotuksen. Keveän verotuksen ansiosta sitten on varaa nauttia tästä arvokkaasta kohtelusta ja sitten kun syöpä yllättää, niin palataan Suomeen saamaan ilmaiseksi kallista hoitoa, jonka turvaavat täällä epäarvokasta kohtelua saavat eläkeläiset maksamalla korkeita veroja, jotta veropakolaisillakin olisi paikka johon palata kun eläke ei enää kata sairasmenoja.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Arvokkaita huomioita Reijo Jokela.
Ensiksisi suurin osa Espajasta talvehtivista eläkeläisistä maksaa veronsa Suomeen ja on siten poissa terveyskeskus ym. jonoista. Veronmaksu Suomeen oikeuttaa myös samanarvoiseen kohteluun.
Nuorisotyöttömyydellä Espanjassa on monet kasvot. Täällä Andaluciassa työttömyys on vain numero. Yrittäjyys maakunnassa on perhekeskeistä. Koulutetut nuoret odottavat mahdollisuutta työllistyä koulutustaan vastaavissa tehtävissä toimimalla perheen palveluyrityksissä.
Tämä on toki väärin, mutta yhteiskunnan mahdollisuudet puuttua käytäntöön ovat rajalliset.

On kuitenkin hyväksyttävää, että nuoriso on toimeliasta, toisin kuin Suomessa, jossa vanhempien myötävaikutusella linnottaududaan someen etsimään ihmisiä joilla menisi vielä huonommin.

Reijo Jokela

Ensiksisi suurin osa Espajasta talvehtivista eläkeläisistä maksaa veronsa Suomeen ja on siten poissa terveyskeskus ym. jonoista
Eikös oikea muoto kuulu, että maksaa tuloveronsa Suomeen. Jos kuitenkin katsotaan tätä valtion verokertymää eläkeläisten kohdalta, niin tuloverothan ovat vain pieni osa eläkeläisiltä kertyvistä veroista. Alv-taitaa olla suurin. Kun eläkeläinen sitten siirtää kulutuksensa Espanjaan, niin tämä kertymä jää saamatta.
Mitä taas tulee noihin jonoihin, niin on kyllä ihan totta mitä sanoit. Kuitenkin myös se on totta, että Suomi maksaa näiden Espanjassa oleskelevien terveydenhuoltokulut, sen kautta, että Espanja laskuttaa niistä Suomea. Näitäkin kuluja katetaan mm.alv-tuotoilla. (nämä ovat omia käsityksiäni, jos ne ovat vääriä, niin olen avoin korjauksille)

Mitä tulee tuohon nuorison toimeliaisuuteen, niin onko tämän väitteen pohjaksi esittää jotakin faktatietoa?

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Minulla ei ole esittää factatietoa. Kaikki perustuu empiiriseen kokemukseen. Espanjassa tunnen perheen yrityksessä työskenteleviä, korkeakoulututkinnon omaavia nuoria, jotka elättelevät toivetta alan työpaikoista.
Tunnen myös Espoon nuoria joilta ammattiopinnot, armeija ja autokoulu on jäänyt kesken. Elämän sisältö on, että heikon itsetunnon tueksi etsiä ihmisiä, jotka ovat vielä alempana. Siis mamut.
Tältä joukolta Tossavaiset ja Toimi Kankaanniemet keräävät kannatuksensa kansakunnan kusetukseen.

Reijo Jokela

Jotenkin nyt alkaa tuntua, että tässä on jonkilainen viha suomalaisuutta kohtaan.
Epanjasta löydät korkeakoulutettuja jotka elättelevät toiveita alan työpaikoista ja mitä löydät sitten vertailukohdaksi Suomesta?
Miten se ympäröivä väestö nyt noin muuttuu, kun maa vaihtuu? Eikö vertailukohdaksi kelpaa Suomen yli 50 000 akateemista työtöntä.
Tosin nämä eivät varmasti haaveile koulutusta vastaavasta työstä, kuten Espanjalaiset vastaavat.
Voitko muuten rehellisesti kertoa montako autokoulun keskeyttänyttä Espoolaisnuorta tunnet?

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Minulla ei ole mitään eväitä puuttua Suomen hallituksen toimenpiteissin, joilla tukitaan esim. tohtorintutkinnon suorittaneiden nuorten tutkijoiden ura.
Seuraan kehitystä huolestuneena ja toivon koulutetun väen ryhdistymistä nykyisen hallituksen markkinoimaa tuhoisaa kehitystä vastaa.
Ymmärrän hyvin, että persujen ajatusmaailma on koulutusvastainen, kuten PolPotin Kampotsassa, mutta kuinka kuvaan istutetaan esim. puolue nimeltään kokoomus?

Reijo Jokela

2013 tohtoreita valmistui 1724 kpl.
2014 tohtoreita valmistui 1860 kpl.
"Minulla ei ole mitään eväitä puuttua Suomen hallituksen toimenpiteissin, joilla tukitaan esim. tohtorintutkinnon suorittaneiden nuorten tutkijoiden ura".
Onko se todellinen vika siinä, että hallituksen toimenpitein tukitaan tämän joukon tutkija-ura, vai onko kysymys "ylituotannosta"?
Jos mielestäsi on koulutusvastaisuutta edes pohtia sitä koulutettaanko Suomessa turhia tohtoreita, niin silloin täytyy olla koulutusvastainen.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Herra Virta käyttää eläkeläisistä termiä "biologinen jäte". Minua hävettää. Itse en koskaan käytä tuollaista termiä ihmisestä.

Herra Virta unohtaa edelleen sen, että vaalikaudella 2011-2015 Suomen hallitus valtiovarainministerien Jutta Urpilaisen ja Antti Rinteen toimesta velkaannutti talouttamme 30 mrd eurolla. Valtavasta velasta huolimatta tuli 100 000 uutta työtöntä ja talouskasvu oli nolla.

Herra Virta valistaa Espanjan auringon alta Suomen nykyisiä päättäjiä: älkää tehkö mitään, kyllä se siitä!

Onneksi meillä nyt on hallitus, joka tunnustaa tosiasiat eikä peitä niitä hurjalla velanotolla kuten edeltäjät tekivät.

Toimituksen poiminnat